Ciorba de pui a la Grec

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
20 minute 1 or? 30 minute General 8 Mediu Bucatarie Romaneasca 1116

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Ciorba de pui a la Grec, usoara si satioasa in acelas timp este perfecta in orice sezon, chiar daca este cu smantana. Gustul acrisor dar in acelas timp un gust moale te face sa renunti la felul doi in favoarea ei.
Pas 2
Punem mana pe zarzavat si îl cur??am pe tot pentru un timp mai bun. Daca avem un pui de casa il por?ionam si il punem la fiert intr-o oala de 4 litri. Daca e pui de comert procedam in urmatorul fel. Taiem ceapa si morcovii cuburi sau cum va face placere gustul conteaza mult.
Pas 3
Calim intr-o cratita in care va urma ciorba ceapa si morcovul cat sa se coloreze uleiul. Intre timp sa nu se supere pastarnacul, patrunjelul si telina, le taiati si pe ele dupa care le imprietenim cu morcovii pentru maxim 2 minute. Completam cu apa cam 3 litri si la primul clocot punem carnea de pui si reduceti focul la incet.
Pas 4
Daca e pui de casa puneti zarzavaturile calite aproape cand carnea este fiarta. Lasati sa fiarba ciorba, la jumatatea timpului de gatire, puneti orezul spalat in cateva ape si ceapa verde taiata rondele pentru un gust aromat. La sfarsit cand ciorba e gata fiarta sarati si piperati, puteti sa puneti sare si mai repede. Puneti in ciorba cat mai este inca pe foc o lingura, doua de otet de pe ardei iuti.
Pas 5
Intr-un castron pune?i galbenusurile cu sucul stors de la o lamaie si bateti-le impreuna cu smantaina. Puneti ciorba la racit si cand a ajuns la temperatura camerei puneti smantana si gustati. Vedeti ce mai trebuie, mai scoateti din excesul de grasime ca nu este nevoie, puneti patrunjelul verde taiat si sa aveti un pranz minunat.
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Ciorba de pui a la Grec
Categorie Supe / Ciorbe
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 20 minute
Timp de gătire 1 or? 30 minute
Porții totale 8
Dificultate Mediu
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 1 kg si ceva pui intreg
2. 3 morcovi
3. un pastarnac
4. un patrunjel
5. o jumatate telina
6. o bucata potrivita ceapa uscata
7. o legatura ceapa verde
8. o legatura patrunjel verde
9. 2 galbenusuri
10. o cutie 200 ml smantana
11. 3 linguri orez
12. suc lamaie de la o lamaie
13. otet din ardeii iuti
14. 2-3 linguri pentru calit ulei
15. sare, piper
Pași 1. Ciorba de pui a la Grec, usoara si satioasa in acelas timp este perfecta in orice sezon, chiar daca este cu smantana. Gustul acrisor dar in acelas timp un gust moale te face sa renunti la felul doi in favoarea ei.
2. Punem mana pe zarzavat si îl cur??am pe tot pentru un timp mai bun. Daca avem un pui de casa il por?ionam si il punem la fiert intr-o oala de 4 litri. Daca e pui de comert procedam in urmatorul fel. Taiem ceapa si morcovii cuburi sau cum va face placere gustul conteaza mult.
3. Calim intr-o cratita in care va urma ciorba ceapa si morcovul cat sa se coloreze uleiul. Intre timp sa nu se supere pastarnacul, patrunjelul si telina, le taiati si pe ele dupa care le imprietenim cu morcovii pentru maxim 2 minute. Completam cu apa cam 3 litri si la primul clocot punem carnea de pui si reduceti focul la incet.
4. Daca e pui de casa puneti zarzavaturile calite aproape cand carnea este fiarta. Lasati sa fiarba ciorba, la jumatatea timpului de gatire, puneti orezul spalat in cateva ape si ceapa verde taiata rondele pentru un gust aromat. La sfarsit cand ciorba e gata fiarta sarati si piperati, puteti sa puneti sare si mai repede. Puneti in ciorba cat mai este inca pe foc o lingura, doua de otet de pe ardei iuti.
5. Intr-un castron pune?i galbenusurile cu sucul stors de la o lamaie si bateti-le impreuna cu smantaina. Puneti ciorba la racit si cand a ajuns la temperatura camerei puneti smantana si gustati. Vedeti ce mai trebuie, mai scoateti din excesul de grasime ca nu este nevoie, puneti patrunjelul verde taiat si sa aveti un pranz minunat.
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri