Ciorba de pui cu galuste

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
20 minute 1 or? 30 minute General 8 Mediu Bucatarie Romaneasca 1108

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris, o ciorba potrivita pentru un pranz bun si usor.
Pas 2
Ceapa si morcovii se taie cubulete si se calesc foarte putin in 2-3 linguri de ulei. Completati cu 3 litri de apa, puneti pe foc sa inceapa sa fiarba si intre timp pregatiti celelalte legume. Ardeii, pastarnacul, patrunjelul si telina se taie cubulete putin mai mari si cartoful in patru apoi le adaugati in ciorba.
Pas 3
Puiul se transeaza bucati mai mici si se adauga in ciorba imediat. La primul clocot se spumeaza de 2-3 ori, adaugati sare si cine foloseste, putina vegeta naturala. Fierbeti ciorba la foc incet si adaugati rosiile taiate cuburi (sau din conserva) pe la jumatatea timpului de gatire lasand in continuare sa fiarba.
Pas 4
Adaugati la sfarsit galustele de gris care le-ati pregatit in prealabil dintr-un ou batut cu un fir de patrunjel tocat fin, putina sare, piper si grisul nu tocmai fin deoarece are tendinta sa iasa tari (eu prefer un gris mai mare). Format cu lingura galuste micute pentru ca se vor umfla si isi vor dubla volumul. Stropiti-le dupa un clocot cu 4-6 linguri de apa rece sa se umfle, lasati sa fiarba incet si acriti numai daca doriti cu putin bors dupa care mai lasati sa fiarba putin. Adaugati piper dupa gust, sare daca mai necesita si patrunjel verde si leustean tocat. Opriti focul si serviti cu placere, este o ciorba extrem de gustoasa pentru un pranz usor si care sa nu iti fure foarte mult din energie. Pofta buna, o toamna frumoasa sa aveti!
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Ciorba de pui cu galuste
Categorie Supe / Ciorbe
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 20 minute
Timp de gătire 1 or? 30 minute
Porții totale 8
Dificultate Mediu
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 1,2 kg pui
2. 1 buc ceapa
3. 1 buc mare morcovi
4. 100 g telina
5. 1 buc mare patrunjel
6. 2 buc mici pastarnac
7. 1 1/2 buc ardei gras
8. 3 buc rosii coapte sau din borcan
9. 1 legatura patrunjel verde
10. 1 buc cartof
11. 2-3 linguri ulei
12. 1 buc ou
13. 60-70 g gris nu foarte fin
14. sare si piper negru
15. 2 fire leustean
Pași 1. Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris, o ciorba potrivita pentru un pranz bun si usor.
2. Ceapa si morcovii se taie cubulete si se calesc foarte putin in 2-3 linguri de ulei. Completati cu 3 litri de apa, puneti pe foc sa inceapa sa fiarba si intre timp pregatiti celelalte legume. Ardeii, pastarnacul, patrunjelul si telina se taie cubulete putin mai mari si cartoful in patru apoi le adaugati in ciorba.
3. Puiul se transeaza bucati mai mici si se adauga in ciorba imediat. La primul clocot se spumeaza de 2-3 ori, adaugati sare si cine foloseste, putina vegeta naturala. Fierbeti ciorba la foc incet si adaugati rosiile taiate cuburi (sau din conserva) pe la jumatatea timpului de gatire lasand in continuare sa fiarba.
4. Adaugati la sfarsit galustele de gris care le-ati pregatit in prealabil dintr-un ou batut cu un fir de patrunjel tocat fin, putina sare, piper si grisul nu tocmai fin deoarece are tendinta sa iasa tari (eu prefer un gris mai mare). Format cu lingura galuste micute pentru ca se vor umfla si isi vor dubla volumul. Stropiti-le dupa un clocot cu 4-6 linguri de apa rece sa se umfle, lasati sa fiarba incet si acriti numai daca doriti cu putin bors dupa care mai lasati sa fiarba putin. Adaugati piper dupa gust, sare daca mai necesita si patrunjel verde si leustean tocat. Opriti focul si serviti cu placere, este o ciorba extrem de gustoasa pentru un pranz usor si care sa nu iti fure foarte mult din energie. Pofta buna, o toamna frumoasa sa aveti!
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri