Ciorba de pui cu pleurotus

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
20 minute 1 or? 30 minute General 8 Mediu Bucatarie Romaneasca 1100

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Ciorba de pui cu pleurotus, seamana cu ciorba de burta si este la fel de gustoasa, dar mai usoara.
Pas 2
Morcovul si ardeiul se curata si se taie bastonase iar ardeiul julien. Se calesc intr-o oala cu putin ulei cat sa dea o culoare galbena. Adaugati ceapa cubulete apoi pastarnacul si patrunjelul cubulete, inabusitile 2 minute si intre timp curatati ciupercile. Taiatile pe lung ca si burta apoi puneti-le peste legume cateva secunde. Amestecati si completati cu apa 2,5 l, lasati sa dea primul clocot si portionati puiul, (puteti sa folositi si numai pulpe ori piept dar eu am ales varianta pui ca da un gust mai bun cand sunt si oase) si adaugati puiul in ciorba. Condimentati cu sare si piper si cel putin 40 minute lasati la foc incet sa fiarba.
Pas 3
Usturoiul se curata dandu-l pe zdrobitoare si adaugat in ciorba la sfarsit, dar bineinteles lasati sa mai dea 2 clocote. Acriti cu zeama de pe ardeii iuti, 2- 3 linguri dupa gustul fiecaruia, lasati ciorba sa se raceasca la o temperatura cat sa nu permita sa se branzeasca galbenusurile care se bat putin cu smantana sa se desfaca. Turnati cu un polonic putina ciorba in smantana sa le aduceti la aceiasi temperatura si turnati apoi inapoi in ciorba. Mai condimentati cat mai necesita si taiati patrunjel pe deasupra. Serviti cu ardei iute care merge de minune cand frigul bate la geam.
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Ciorba de pui cu pleurotus
Categorie Supe / Ciorbe
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 20 minute
Timp de gătire 1 or? 30 minute
Porții totale 8
Dificultate Mediu
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 1 kg un pui mic
2. 800 g ciuperci pleurotus
3. 2 buc morcovi
4. 1 buc ardei gras rosu
5. 1 buc potrivita ceapa
6. 1 buc radacina patrunjel
7. 1 buc pastarnac
8. 200 ml smantana lichida
9. 1 capatana usturoi
10. 2 buc galbenusuri
11. dupa gust Otet de pe ardei iuti
12. sare si piper
13. 4 fire patrunjel verde
14. 4 linguri ulei
Pași 1. Ciorba de pui cu pleurotus, seamana cu ciorba de burta si este la fel de gustoasa, dar mai usoara.
2. Morcovul si ardeiul se curata si se taie bastonase iar ardeiul julien. Se calesc intr-o oala cu putin ulei cat sa dea o culoare galbena. Adaugati ceapa cubulete apoi pastarnacul si patrunjelul cubulete, inabusitile 2 minute si intre timp curatati ciupercile. Taiatile pe lung ca si burta apoi puneti-le peste legume cateva secunde. Amestecati si completati cu apa 2,5 l, lasati sa dea primul clocot si portionati puiul, (puteti sa folositi si numai pulpe ori piept dar eu am ales varianta pui ca da un gust mai bun cand sunt si oase) si adaugati puiul in ciorba. Condimentati cu sare si piper si cel putin 40 minute lasati la foc incet sa fiarba.
3. Usturoiul se curata dandu-l pe zdrobitoare si adaugat in ciorba la sfarsit, dar bineinteles lasati sa mai dea 2 clocote. Acriti cu zeama de pe ardeii iuti, 2- 3 linguri dupa gustul fiecaruia, lasati ciorba sa se raceasca la o temperatura cat sa nu permita sa se branzeasca galbenusurile care se bat putin cu smantana sa se desfaca. Turnati cu un polonic putina ciorba in smantana sa le aduceti la aceiasi temperatura si turnati apoi inapoi in ciorba. Mai condimentati cat mai necesita si taiati patrunjel pe deasupra. Serviti cu ardei iute care merge de minune cand frigul bate la geam.
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri