Clatite de primavara cu verdeturi

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
20 minute 30 minute General 4 Usor Bucatarie Romaneasca 1085

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Clatitele cu verdeturi sunt un buchet din primavara ce aduce in farfuria ta prospetime, culoare si energie pozitiva. Pufoase si delicate, sunt perfecte pentru o cina usoara dar si pentru o dupa masa mohorata.
Pas 2
De inceput, taiem ceapa verde rondele mici si le inabusim intr-o tigaie cu uleiul de masline (doar 1-2 minute, cat sa prinda putin miros si gust). Leurda curatata si spalata o maruntim si pe ea cu un cutit si o punem peste ceapa pentru foarte putin timp. Punem apoi totul la racit si pregatim clatitele.
Pas 3
Batem ouale cu sare, adaugam putin lapte si le omogenizam. Adaugam faina incetul cu incetul, daca se prea ingroasa suptiem compozitia cu laptele din dotare. Ideia e sa batem mai intai faina sa evitam cocoloasele. Adaugam verdeturile din tigaie dar si mararul, patrunjelul taiate destul de mic impreuna cu praful de copt. In completare punem zaharul, sare daca mai e nevoie piper si laptele ramas. Lasati compozitia 15 minute sa se odihneasca. Trebuie sa iasa o compozitie smantanoasa si fluida.
Pas 4
Intr-o tigaie de clatite punem cate o lingurita de ulei si cu un polonic potrivit punem din compozitie si le coacem sa iasa putin aurii. Clatitele trebuie sa fie suficient de subtiri. Putem sa le consumam ca atare asa cum sunt sau cu un sos de iaurt si usturoi verde dar si umplute cu branza sarata si puse 5 minute la cuptor. Pofta buna!
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Clatite de primavara cu verdeturi
Categorie Deserturi
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 20 minute
Timp de gătire 30 minute
Porții totale 4
Dificultate Usor
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 3 oua
2. 600 ml lapte
3. 200 g faina
4. 4 linguri ulei de masline
5. 1 legatura mica de patrunjel
6. 1 legatura de marar proaspat
7. 2 legaturi de ceapa verde
8. 1 legatura de leurda
9. 1/2 plic praf de copt
10. sare, piper
11. 1 lingurita zahar sau sirop de agave
12. ulei pentru gatit clatitele
Pași 1. Clatitele cu verdeturi sunt un buchet din primavara ce aduce in farfuria ta prospetime, culoare si energie pozitiva. Pufoase si delicate, sunt perfecte pentru o cina usoara dar si pentru o dupa masa mohorata.
2. De inceput, taiem ceapa verde rondele mici si le inabusim intr-o tigaie cu uleiul de masline (doar 1-2 minute, cat sa prinda putin miros si gust). Leurda curatata si spalata o maruntim si pe ea cu un cutit si o punem peste ceapa pentru foarte putin timp. Punem apoi totul la racit si pregatim clatitele.
3. Batem ouale cu sare, adaugam putin lapte si le omogenizam. Adaugam faina incetul cu incetul, daca se prea ingroasa suptiem compozitia cu laptele din dotare. Ideia e sa batem mai intai faina sa evitam cocoloasele. Adaugam verdeturile din tigaie dar si mararul, patrunjelul taiate destul de mic impreuna cu praful de copt. In completare punem zaharul, sare daca mai e nevoie piper si laptele ramas. Lasati compozitia 15 minute sa se odihneasca. Trebuie sa iasa o compozitie smantanoasa si fluida.
4. Intr-o tigaie de clatite punem cate o lingurita de ulei si cu un polonic potrivit punem din compozitie si le coacem sa iasa putin aurii. Clatitele trebuie sa fie suficient de subtiri. Putem sa le consumam ca atare asa cum sunt sau cu un sos de iaurt si usturoi verde dar si umplute cu branza sarata si puse 5 minute la cuptor. Pofta buna!
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri