Cozonac cu branza si afine

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
40 minute 45 minute General 2 Mediu Bucatarie Romaneasca 1099

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Cozonac cu branza dulce si afine. O reteta pe care am mai pregatit-o dar in varianta cu mar, insa este la fel de buna si cu branza. Pufos si aromat, cand simti gustul de branza iti vine sa tot mananci si surpriza vine din afine care se combina perfect cu aromele si aluatul pufos de cozonac.
Pas 2
Reteta de aluat o gasiti aici. Cand aluatul a dospit se rupe jumatate din cantitate (aluatul este pentru 2 portii) pentru a face doi cozonaci. Se unge masa sau planseta cu ulei si se intinde foaia cu palmele sa ajunga la o grosime de 1 cm maxim. Luati jumatate din umplutura de branza care este scrisa mai in jos si intindeti pe toata suprafata. Rulati strans aluatul si pe lung taiati in doua dar un capat sa ramana intreg. Impletiti cele doua parti taiate astfel incat taietura sa vina doar deasupra si puneti intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie.
Pas 3
Ungeti cozonacul cu ou batut si presarati afine pe deasupra, fie ele proaspete sau congelate. Se poate si deshidratate (100 g) dar cu conditia sa le hidratati bine inainte. Coaceti cozonacul la 180 grade Celsius timp de 40-45 minute si ungeti pe deasupra cu un sirop din 1 lingura zahar, 50 ml apa si 1 ulei. Pofta buna!
Pas 4
Branza se amesteca cu stafide, ou, vanilie, coaja de la o lime, zahar, gris si putina sare. Se amesteca sa se omogenizeze bine si se intinde peste foaia de cozonac jumatate de cantitate.
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Cozonac cu branza si afine
Categorie Deserturi
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 40 minute
Timp de gătire 45 minute
Porții totale 2
Dificultate Mediu
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 800 g branza dulce
2. 3 buc oua
3. 2 plicuri vanilie
4. 1 lime coaja de lime
5. 50 g stafide aurii
6. 200 g afine
7. 140 g zahar
8. un varf de lingurita sare
9. 1 lingura gris
Pași 1. Cozonac cu branza dulce si afine. O reteta pe care am mai pregatit-o dar in varianta cu mar, insa este la fel de buna si cu branza. Pufos si aromat, cand simti gustul de branza iti vine sa tot mananci si surpriza vine din afine care se combina perfect cu aromele si aluatul pufos de cozonac.
2. Reteta de aluat o gasiti aici. Cand aluatul a dospit se rupe jumatate din cantitate (aluatul este pentru 2 portii) pentru a face doi cozonaci. Se unge masa sau planseta cu ulei si se intinde foaia cu palmele sa ajunga la o grosime de 1 cm maxim. Luati jumatate din umplutura de branza care este scrisa mai in jos si intindeti pe toata suprafata. Rulati strans aluatul si pe lung taiati in doua dar un capat sa ramana intreg. Impletiti cele doua parti taiate astfel incat taietura sa vina doar deasupra si puneti intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie.
3. Ungeti cozonacul cu ou batut si presarati afine pe deasupra, fie ele proaspete sau congelate. Se poate si deshidratate (100 g) dar cu conditia sa le hidratati bine inainte. Coaceti cozonacul la 180 grade Celsius timp de 40-45 minute si ungeti pe deasupra cu un sirop din 1 lingura zahar, 50 ml apa si 1 ulei. Pofta buna!
4. Branza se amesteca cu stafide, ou, vanilie, coaja de la o lime, zahar, gris si putina sare. Se amesteca sa se omogenizeze bine si se intinde peste foaia de cozonac jumatate de cantitate.
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri