Crap pe varza la cuptor

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
20 minute 45 minute General 4 Mediu Bucatarie Romaneasca 1089

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Crap pe varza la cuptor, am avut ocazia sa pot gusta de multe ori crap cu varza, dar niciodata nu mi-a placut la fel de mult ca si acasta reteta. Este o reteta simpla in care poti simti gustul de varza calita nu foarte acra dar si pestele usor prajit si gatit in acelasi timp cu varza.
Pas 2
Crapul proaspat se curata, se portioneaza rondele si se sareaza pentru a prinde gust. Intr-o tigaie se pune ulei pentru a frige pestele, dar nu prea mult cat sa fie tigaia unsa mai mult un pic fata de cat la clatite, in felul acesta varza noastra nu va fi foarte grasa. Pestele se pune in tigaie cand este incinsa si se rumeneste si pe o parte si pe alta, apoi se scoate pe o farfurie.
Pas 3
Ceapa se curata impreuna cu morcovii si ardeiul, se taie julien, iar morcovul se da pe razatoare mare. Turnati cam 5 linguri de ulei intr-o cratita si caliti toate legumele la foc potrivit. Varza o taiati cu razatoarea speciala ori la mana. Frecati cu un pic de sare si o caliti impreuna cu ceapa si restul legumelor. Lasati putin sa se inmoaie atat varza cat si legumele, adaugati rosiile taiate cubulete, condimentati cu sare, piper si putin cimbru. Gatiti varza cam 15 minute la foc mai mare sa ramana putin al dente.
Pas 4
Pregatiti o tava mare, turnati un strat de varza mai gros si asezati crapul frumos in tava. Peste crap asezati restul de varza, in felul acesta pestele fiind cat de cat acoperit de varza, mancarea va capata un gust foarte bun si se vor imbina aromele. Taiati cateva rondele de rosii pe deasupra, acoperind tava cu o hartie de copt si introducand-o la cuptor la 180 grade timp de 15-20 minute. Scoateti hartia de copt in ultimele 5 minute si lasati sa se rumeneasca putin pestele. Serviti alaturi de mamaliguta care cred eu ca se potriveste de minune. Pofta buna!
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Crap pe varza la cuptor
Categorie Pe?te
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 20 minute
Timp de gătire 45 minute
Porții totale 4
Dificultate Mediu
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 1 kg varza proaspata
2. 1 buc ceapa
3. 2 buc morcovi potriviti
4. 1 buc ardei gras rosu
5. 4 buc rosii coapte sau din borcan
6. sare si piper
7. ulei
8. 1.5 kg crap proaspat
9. cimbru verde sau uscat
Pași 1. Crap pe varza la cuptor, am avut ocazia sa pot gusta de multe ori crap cu varza, dar niciodata nu mi-a placut la fel de mult ca si acasta reteta. Este o reteta simpla in care poti simti gustul de varza calita nu foarte acra dar si pestele usor prajit si gatit in acelasi timp cu varza.
2. Crapul proaspat se curata, se portioneaza rondele si se sareaza pentru a prinde gust. Intr-o tigaie se pune ulei pentru a frige pestele, dar nu prea mult cat sa fie tigaia unsa mai mult un pic fata de cat la clatite, in felul acesta varza noastra nu va fi foarte grasa. Pestele se pune in tigaie cand este incinsa si se rumeneste si pe o parte si pe alta, apoi se scoate pe o farfurie.
3. Ceapa se curata impreuna cu morcovii si ardeiul, se taie julien, iar morcovul se da pe razatoare mare. Turnati cam 5 linguri de ulei intr-o cratita si caliti toate legumele la foc potrivit. Varza o taiati cu razatoarea speciala ori la mana. Frecati cu un pic de sare si o caliti impreuna cu ceapa si restul legumelor. Lasati putin sa se inmoaie atat varza cat si legumele, adaugati rosiile taiate cubulete, condimentati cu sare, piper si putin cimbru. Gatiti varza cam 15 minute la foc mai mare sa ramana putin al dente.
4. Pregatiti o tava mare, turnati un strat de varza mai gros si asezati crapul frumos in tava. Peste crap asezati restul de varza, in felul acesta pestele fiind cat de cat acoperit de varza, mancarea va capata un gust foarte bun si se vor imbina aromele. Taiati cateva rondele de rosii pe deasupra, acoperind tava cu o hartie de copt si introducand-o la cuptor la 180 grade timp de 15-20 minute. Scoateti hartia de copt in ultimele 5 minute si lasati sa se rumeneasca putin pestele. Serviti alaturi de mamaliguta care cred eu ca se potriveste de minune. Pofta buna!
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri