Dulceata de struguri negri

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
30 minute 45 minute General 4 Usor Bucatarie Romaneasca 1084

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Dulceata de struguri negri, una dintre dulce?urile cele mai fine si delicate, cu o aroma deosebita si foarte delicioasa, aceasta dulceata este extraordinara pentru multe deserturi de casa.
Pas 2
Se aleg strugurii bobita cu bobita. Intr-o oala se pune apa pe foc la fiert, cam 4-5l si puneti boabele de struguri sa se opareasca si sa scoateti samburii. Cand incepe sa se crape si se observa ca semin?ele cad scoateti cu paleta si puneti intr-un vas mai mare.
Pas 3
Acum trebuie sa folositi o sita cu gauri mai mari pentru a scoate coaja si semintele care au mai ramas. Puteti sa folositi si o sita in care scurgeti vinetele de obicei cu conditia sa nu fie gaurile foarte mari, eventual dati prin sita de doua ori sucul. Trebuie sa obtineti o pasta foarte fina prin pasarea boabelor.
Pas 4
Tot sucul scurs si strecurat se pune la fiert intr-o cratita. Adaugati imediat zaharul si sucul de la o lamaie. Fierbeti dulceata la foc mai tare sa scada repede si sa ramana frumos colorata si aromata, amestecand foarte des. Puneti dulceata in borcane fierbinte cand este gata si tinetile in paturi pana a doua zi. Pofta buna!
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Dulceata de struguri negri
Categorie Conserve
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 30 minute
Timp de gătire 45 minute
Porții totale 4
Dificultate Usor
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 6 kg boabe de struguri negri
2. 300 g zahar
3. sucul de la 1 lamaie
Pași 1. Dulceata de struguri negri, una dintre dulce?urile cele mai fine si delicate, cu o aroma deosebita si foarte delicioasa, aceasta dulceata este extraordinara pentru multe deserturi de casa.
2. Se aleg strugurii bobita cu bobita. Intr-o oala se pune apa pe foc la fiert, cam 4-5l si puneti boabele de struguri sa se opareasca si sa scoateti samburii. Cand incepe sa se crape si se observa ca semin?ele cad scoateti cu paleta si puneti intr-un vas mai mare.
3. Acum trebuie sa folositi o sita cu gauri mai mari pentru a scoate coaja si semintele care au mai ramas. Puteti sa folositi si o sita in care scurgeti vinetele de obicei cu conditia sa nu fie gaurile foarte mari, eventual dati prin sita de doua ori sucul. Trebuie sa obtineti o pasta foarte fina prin pasarea boabelor.
4. Tot sucul scurs si strecurat se pune la fiert intr-o cratita. Adaugati imediat zaharul si sucul de la o lamaie. Fierbeti dulceata la foc mai tare sa scada repede si sa ramana frumos colorata si aromata, amestecand foarte des. Puneti dulceata in borcane fierbinte cand este gata si tinetile in paturi pana a doua zi. Pofta buna!
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri