Fasole boabe scazuta de post

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
15 minute 60 minute General 6 Usor Bucatarie Romaneasca 1111

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Fasole boabe scazuta de post, hrana fara carne este importanta in aceasta perioada, iar fasolea boabe este una dintre cele mai bogate legume in proteine si alte proprietati esentiale pentru organism.
Pas 2
Fasolea de obicei se pune la umflat in apa cu o seara inainte dar, daca e proaspata se pune si fara sa se umfle direct la gatit. Se arunca apa in care au stat boabele peste noapte si spalati bine, apoi lasati sa fiarba in doua trei clocote si aruncati apa de pe ea.
Pas 3
Intre timp taiati ceapa cubulete, morcovii si ardeii la fel si puneti-le intr-o cratita. Turnati ulei se caliti la foc incet cateva minute cat sa isi schimbe culoarea ceapa. Adaugati boia si amestecati bine turnand o cescuta mica de apa.
Pas 4
Fasolea oparita se pune in cratita si se completeaza cu apa de aproximativ 3 ori. Fierbeti la foc mai tare si la primul clocot reduceti aragazul incet. Cand boabele sunt aproape gatite sarati si condimentati si fierbeti pana se leaga sosul (eu am zdrobit putin boabele) aromatizand cu o foaie de dafin.
Pas 5
Serviti cu castraveti murati sau cu varza acra si puteti turna pe deasupra optional ulei de dovleac. Pofta buna si post usor sa aveti!
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Fasole boabe scazuta de post
Categorie Vegetarian / Vegan
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 15 minute
Timp de gătire 60 minute
Porții totale 6
Dificultate Usor
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 500 g fasole alba boabe
2. 2 buc morcovi
3. 2 buc ardei gras rosu
4. 1 lingurita boia dulce
5. 6 linguri (60 ml) ulei
6. sare si piper
7. 1 foaie dafin
8. 1 buc ceapa
Pași 1. Fasole boabe scazuta de post, hrana fara carne este importanta in aceasta perioada, iar fasolea boabe este una dintre cele mai bogate legume in proteine si alte proprietati esentiale pentru organism.
2. Fasolea de obicei se pune la umflat in apa cu o seara inainte dar, daca e proaspata se pune si fara sa se umfle direct la gatit. Se arunca apa in care au stat boabele peste noapte si spalati bine, apoi lasati sa fiarba in doua trei clocote si aruncati apa de pe ea.
3. Intre timp taiati ceapa cubulete, morcovii si ardeii la fel si puneti-le intr-o cratita. Turnati ulei se caliti la foc incet cateva minute cat sa isi schimbe culoarea ceapa. Adaugati boia si amestecati bine turnand o cescuta mica de apa.
4. Fasolea oparita se pune in cratita si se completeaza cu apa de aproximativ 3 ori. Fierbeti la foc mai tare si la primul clocot reduceti aragazul incet. Cand boabele sunt aproape gatite sarati si condimentati si fierbeti pana se leaga sosul (eu am zdrobit putin boabele) aromatizand cu o foaie de dafin.
5. Serviti cu castraveti murati sau cu varza acra si puteti turna pe deasupra optional ulei de dovleac. Pofta buna si post usor sa aveti!
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri